Zelený jačmeň a chlorella

Čo sa vám vybaví v mysli, keď si predstavíte závan sviežosti, zdravia a vitality? Nie je to náhodou jarná lúka s prebúdzajúcou sa novou zelenou trávou? Prvé teplé lúče slniečka, ktoré jej dávajú tú úžasnú silu rásť? A čo má tráva spoločné so zdravím? No, tá obyčajná na lúke možno málo, ale tá, z ktorej by raz mohol vyrásť jačmeň, vcelku dosť. Patrí totiž k tomu najcennejšiemu, čo nám príroda môže ponúknuť.

Ak sa zaujímate o to ako si posilniť svoje zdravie, snáď v každej príručke či článku vám doporučia jesť veľa zeleniny a ovocia. Sú v ňom cenné látky, ktoré prospievajú vášmu zdraviu. Či už sú to vitamíny, minerály alebo tak propagovaná vláknina, všetko je ale sprevádzané cukrom, čo nemusí každému vyhovovať. Hoci je to cukor prírodný, ako vieme, všetkého veľa škodí. Aj toho dobrého. Ak by sme teda hľadali riešenie, ako sa cukru vyhnúť a pritom získať pre telo dôležité živiny, myslíte, že je možné nájsť nejaké riešenie? A viete, že áno? Sú ním zelené potraviny. Konkrétne zelený jačmeň a chlorella.

Zelené potraviny z pôdy aj z mora

Zelené potraviny sú známe od nepamäti. Užívali ich ľudia po celom svete. Tí, ktorí žili na súši, využívali ako bohatý zdroj cenných látok zelený jačmeň. Je to čerstvá vňať tejto úžitkovej rastliny, zväčša však tie najmladšie výhonky, pozbieraná a spracovaná tým najšetrnejším spôsobom, aby sa v nej uchovalo čo najviac účinných látok. Zelený jačmeň sa teda zbiera ešte skôr, ako sa na rastline začnú objavovať náznaky prvých klasov. Vňať sa následne suší a spracúva na prášok. Ten sa potom môže užívať priamo. Alebo, pre tých, ktorí majú radšej iné formy, sa práškom naplnia kapsuly či vylisujú tablety. Obsahové látky a aj účinky zeleného jačmeňa však zostávajú.

zeleny jacmen

A čo ľudia v okolí jazier a vodných tokov? Majú aj tí svoje stáročiami overené zdroje cenných živín? No samozrejme. Sú to sladkovodné riasy. A tou snáď najznámejšou je chlorella. Poznali ju už starí Aztékovia. Avšak jej účinnosť v ochrane zdravia potvrdzujú aj moderné vedecké výskumy.

Zdroj živín a ochrana pred chorobami

Tak zelený jačmeň ako ani chlorella síce naše čerstvé ovocie nenahradia, no spektrum látok v ňom obsiahnutých rozhodne obohatia. Veď prírodných vitamínov a minerálov nikdy nie je dosť. A taký chlorofyl by ste v jabĺčku len márne hľadali. Pritom mladý jačmeň a chlorella ho majú až až. A práve vďaka nemu majú tú úžasnú schopnosť telu nielen cenné látky dodávať, ale pomáhajú mu tých nežiadúcich sa zbavovať. Detoxikácia a aj ochrana pred chorobami tak vďaka zeleným potravinám prebieha úplne prirodzene.

Môžete preskočiť na koniec a nechať správu. Pinging je aktuálne nepovolený.

Nechajte správu


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/e/4/e46f09ff-7b80-43f5-ae22-b5c34122c808/zdravoadobre.sk/web/wp-content/themes/HealthyLifestyle/comments.php on line 55


Warning: Undefined variable $return in /data/e/4/e46f09ff-7b80-43f5-ae22-b5c34122c808/zdravoadobre.sk/web/wp-content/themes/HealthyLifestyle/lib/features.php on line 11