Ppríspevky označené ‘ovocie’

Zdravé recepty, ktoré zasýtia

Trend zdravej výživy a zmeny stravovania prichádza každý deň s novými teóriami a produktmi, len vy sa mu akosi stále bránite? No už aj vaši kamaráti či kolegovia v robote začali s tým, že majú zdravú desiatu či obed a navrhli vám ochutnať? Neváhajte a ochutnajte, pretože čo je zdravé, vás predsa isto nezabije! K takémuto pravidlu sa pridáva aj majiteľ a zakladateľ zdravej značky Powerlogy – Dušan Plichta.
(viac…)

S vlastnou záhradou je paleo stravovanie hračkou

Nie je žiadnym tajomstvom, že priemyselne vyrábané potraviny majú ako svoj hlavný cieľ nízke výrobné náklady a potom prijateľnú chuť. Tá býva často dosahovaná dochucovadlami, aby zamaskovali neprítomnosť niektorej suroviny alebo prítomnosť náhražky. Lenže málokto číta zloženie toho, čo sa chystá zjesť a potom sú ľudia často prekvapený, aké následky to na nich zanecháva. A riešením nie je ani prechod na vegetariánstvo alebo paleo stravovanie, keď ste odkázaný na zeleninu zo supermarketov.
 

(viac…)

Nábytok do záhrady

Keď sa povie záhrada, takmer všetci ľudia vedia, o čo ide. No každý si pod tým predstavuje niečo iné. Pre majiteľa domu v satelite je to miesto, kde musí kosiť trávnik, pre dedinčana je to miesto, kde musí polievať zeleninu. Pre ženy je to skôr priestor s prekrásnymi kvetmi a pre ovocinára sad. Každý z nich si musí občas pri práci oddýchnuť a na to slúži záhradný nábytok.
(viac…)

Sušenie ovocia kedysi a dnes

Vždy keď máme niečoho viac, ako dokážeme spotrebovať, snažíme sa z toho odložiť „na horšie časy“. Presne z toho dôvodu ľudia vynašli konzerváciu potravín. Sušenie, údenie, nakladanie do soli, sterilizáciu a mnohé iné tradičné aj moderné spôsoby uchovania potravín na dlhšiu dobu. Nejedná sa o nijakú novinku posledných rokov. Jedinou novinkou v oblasti konzervovania potravín je zvýšené využívanie chémie a menej ohľadu na zdravie konzumentov. Je to pochopiteľné. Kým kedysi si ľudia na vidieku pripravovali potraviny sami pre seba, dnes ich vyrába pár ľudí v továrni kdesi ďaleko pre anonymnú masu neznámych jedincov v mestách. A týka sa to aj sušeného ovocia. (viac…)

Sušiť ovocie na zimu?

Koncom leta sú ovocné stromy plné plodov. Môžete sa ich najesť dosýta. No už o pár týždňov z nich opadnú aj posledné listy a na sladké jabĺčka, hrušky či iné druhy môžeme len spomínať. Alebo si z bohatej úrody odložiť aj na neskôr. To, čo nestihneme zjesť čerstvé, plné vitamínov a sladkej šťavy, uložiť tak, aby pokiaľ možno nič nestratilo zo svojho zdravia, vo vnútri plodov pre nás ukrytého. Najčastejšie sa ovocie zavára vo forme kompótov alebo sa z neho varí lekvár. Ktorá forma konzervácie čerstvého ovocia je ale najzdravšia?
(viac…)


Warning: Undefined variable $return in /data/e/4/e46f09ff-7b80-43f5-ae22-b5c34122c808/zdravoadobre.sk/web/wp-content/themes/HealthyLifestyle/lib/features.php on line 11